Feestelijke presentatie "De boom van Langezwaag" zat. 1 oktober

User Rating: / 0
PoorBest 

Beste inwoners van Langezwaag,

Hierbij nodigen we jullie van harte uit voor de feestelijke presentatie van het kunstwerk “De boom van Langezwaag” op zaterdag 1 oktober vanaf 15:30 uur.

In het onderstaande persbericht lezen jullie meer over deze bijzondere en feestelijke gebeurtenis voor het dorp Langezwaag.

Met vriendelijke groet, namens Plaatselijk Belang,

Commissie “Mooi Langezwaag”

 

 

Persbericht

Feestelijke presentatie van het kunstwerk “De Boom van Langezwaag”

Op zaterdag 1 oktober a.s. vanaf 15:30 uur zal, in het bijzijn van wethouder Rob Jonkman, het kunstwerk “De Boom van Langezwaag” officieel worden gepresenteerd voor de bewoners van Langezwaag. Het in het oog springende kunstwerk, dat bij de westelijke ingang van het dorp is geplaatst, is vanuit een initiatief van Plaatselijk Belang en door giften van het Rabobank Coöperatiefonds en de gemeente Opsterland tot stand gekomen. Kunstenares Wietske Lycklama à Nijeholt maakte het ontwerp voor dit kunstwerk dat door “Mannen van Staal” werd gemaakt.

Aan het plaatsen van het kunstwerk, vlak voor het onlangs gehouden Floraliafeest, ging een lang voorbereidingsproces vooraf. Deze feestelijke presentatie wordt dan ook georganiseerd om iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming ervan te bedanken. De onthulling van de plaquette bij het kunstwerk, door wethouder Jonkman,  zal het officiële presentatiemoment zijn waarna het kunstwerk met een speciale uitleg zal worden toegelicht. Het verhaal achter “De Boom van Langezwaag” zal daarna voor iedere voorbijganger te lezen zijn. De presentatie zal muzikaal worden omlijst door het plaatselijke shantykoor de “Sweagemer Klompkesilers” die, met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte tekst, een ode brengen aan het mooie dorp Langezwaag en het fraaie kunstwerk in het bijzonder.

Delen